Skriv dig på interesselisten
for voksne

Fællesskabet

Vi står sammen om Solbrinken

Solbrinken er et bofællesskab for voksne, hvor privatliv og socialt samvær smelter sammen. Du har dine egne private kvadratmeter, hvor du kan lukke hoveddøren og nyde stilheden, men du kan også boltre dig på alle fællesarealerne, hvor du har glæde af dine naboer i dagligdagen. Du vælger selv, hvilken balancegang som passer til lige netop dit temperament. I Solbrinken opstår den hjemlige følelse i krydsfeltet mellem dit, mit og vores, hvilket gør stedet til noget helt særligt!

Fællesfaciliteter

Fælleshuset

Fælleshuset er Solbrinkens hjerte, hvor der er plads til alt mellem himmel og jord – fra fællesspisning, sommerfest og brunch til sangaften, whist-turnering eller bogklub. Det er kun fantasien, som sætter grænserne for, hvad du kan stable på benene sammen med andre beboere. Fælleshuset er simpelthen jeres frie legeplads.

Værkstedet

Kribler dine fingre? Og mangler du nogle nye ’gør det selv’-projekter, som du kan kaste din kreative kærlighed over? Så skal du lægge vejen forbi det rå værksted, som er placeret bag fælleshuset. Her kan du bygge, brygge og reparere, men du kan også finde malerpaletten frem, så flotte motiver kan se dagens lys på det hvide lærred. Her kan dine praktiske talenter vokse sig større og stærkere.

Gæsteværelserne

Under fælleshuset gemmer sig to gæsteværelser, som du kan reservere, hvis du får besøg. Det er guld værd, at dine gæster kan forlænge deres ophold på Oddervej, og at de kun behøver at gå få minutter, når de er klar til at ramme hovedpuderne om aftenen. Der er direkte adgang til toilet og bad.

Den fælles terrasse

Den fælles terrasse, som spreder sig ved fælleshuset, er et socialt samlingspunkt i sommerhalvåret, hvor solen står højt på himlen. Du kan nyde en dampende kop kaffe eller et glas Amarone, mens du spejder over trækronerne i Marselisborg Skovene. Herfra sidder du i første parket, når årstiderne langsomt skifter og bladene ændrer nuancer. Den fælles terrasse er en kæmpe bonus nytårsaften, hvor farverigt fyrværkeri glimter på nattehimlen.

Gårdrummet

Gårdrummet ligger som en grøn oase og får sol fra syd og øst. Bebyggelsen skærmer de udendørs opholdsarealer mod trafik og støj. Herved opstår der rolige og rekreative zoner, hvor fællesaktiviteter kan udfolde sig i grønne omgivelser. Dyst for eksempel i en omgang petanque eller træk i havetøjet og arbejdshandskerne.

Svalegangene

Svalegangene fungerer som private, semiprivate og fælles altaner, som understøtter tilfældige møder og nye venskaber. De bliver opført med ekstra bredde, så der er plads til både gangarealer og hyggelige udekroge. Dette gør, at du bliver vævet ind i dine naboers liv, når I jævnligt støder ind i hinanden. Måske dét giver anledning til en lille, uforpligtende sludder, inden dagens (mange) gøremål skal klares?

Skriv dig på interesselisten

Skriv dig op her
Alle bidrager med værdi til boligfællesskabet på sin helt egen facon. Det er i mødet mellem forskellige mennesker, at noget magisk - og ubeskriveligt – opstår, som man ikke kan forudsige.
Forskellighed i højsædet

Hvem kan bo i Solbrinken?

Solbrinken er et bofællesskab for voksne, hvor tiden er inde til at starte et nyt kapitel i boligeventyret. Der er plads til alle personligheder og livssituationer. Vores grundfilosofi er nemlig, at alle bidrager med værdi til boligfællesskabet på sin helt egen facon. Det er i mødet mellem forskellige mennesker, at noget magisk – og ubeskriveligt – opstår, som man ikke kan forudsige.

Interesseliste
Et solidt naboskab

I trygge hænder

I Solbrinken er du aldrig alene – tværtimod. Du kan altid hente hjælp og støtte hos dine naboer, som kun er få skridt væk hele døgnet rundt. Du kan banke på andres hoveddøre, hvis du skal låne et par ekstra hænder til at flytte det tunge spisebord, eller du mangler en elpisker og et enkelt æg, når du skal smække en rabarbertærte sammen til eftermiddagskaffen. Som en lille tak, kan du kvittere med et stykke af den friskbagte herlighed eller en flaske hvidvin. Dét skal nok give glade maver – og ikke mindst glade naboer.

 

Der opstår en stor grad af tryghed ved at bo side om side med nogen, som man kender. Det skaber velfungerende rammer, hvor man helt naturligt og næsten ubevidst holder et vågent øje med de andre 

og deres hjem. Og måske dét fører til venskaber for livet – hvem ved?  

Fra solopgang til solnedgang

En søndag i Solbrinken

Morgen – Nyd din velduftende kaffe på svalegangen, mens du lytter til fuglekvidder. Hvis du er veludhvilet, kan du også finde avisen eller et ’kryds og tværs’-hæfte frem fra skuffen. Det er godt med lidt hjernegymnastik for at skyde dagen ordentligt i gang.

 

Formiddag – Det er tid til at få dagens dosis af motion. Tag på en rask gåtur i Marselisborg Skovene, hvor solens stråler bryder gennem de store bøgeblade. Gangstierne er mange, og du kan derfor nemt vælge en ny rute hver gang, du begiver dig afsted.

 

Middag – Nu skal energidepoterne fyldes op. Den frisksmurte rugbrødsmad eller resterne fra aftenen forinden nydes på den store terrasse, og måske du får selskab af naboer, som tilfældigvis har set, at du er ved at sætte dig til rette. Frokost og gode snakke går nemlig hånd i hånd.

 

Eftermiddag – Hen ad eftermiddagen mødes en gruppe af beboere i værkstedet for at pusle med både små og store projekter. Du kan få en hjælpende hånd, hvis du bøvler med noget, eller I kan kaste jer over et fælles projekt – måske et fuglehus eller insekthotel til gårdrummet?

 

Aften – Sæt dagens sidste punktum til den månedlige fællesspisning. Måske I selv har lyst til at snitte, hakke og stege, ellers kan I snildt bestille maden fra et af de omkringliggende spisesteder. Mad er altid vejen til hjertet – ligegyldigt om den er hjemmelavet eller hjemmebragt.

Hvad sker der lige nu?

Er du nysgerrig på, hvordan byggeprojektet udvikler sig? Det kan vi godt forstå! Du kan altid holde dig opdateret på de nyeste (sol)udviklinger nedenfor. 
Se alle nyheder

Venteliste

Udfyld nedenstående formular og kom på vores venteliste.

Fremvisning

Udfyld venligst formularen herunder, hvorefter en af vores medarbejdere vil kontakte dig med henblik på at finde et tidspunkt til en fremvisning.

Tilmelding til arrangementet:

Fællesskabet

Interesseliste

Udfyld venligst nedenstående formular for at blive skrevet op på Solbrinkens interesseliste. Når du er registreret, sørger vi for, at du modtager nyheder om projektet, så du altid er opdateret.

Åbent hus

Udfyld venligst formularen herunder for at tilmelde dig til et af vores åbent hus-arrangementer, hvor du kan besøge en prøvebolig.

Kontakt os

Skriv din forespørgsel i formularen herunder. Vores medarbejdere gør deres bedste for at besvare din henvendelse hurtigst muligt.